Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ενημερωτικο φυλλάδιο και Κανονισμός κυπέλλου υ/β αλιείας 2014



Ο ΠΑΣΥΦΘΕΑ σας καλωσορίζει στο κύπελλο υποβρυχίου ψαρέματος ΠΑΣΥΦΘΕΑ 2014, που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα!



Πρόγραμμα διοργάνωσης

Σάββατο 15/3/2014
19:00
Ενημέρωση και εγγραφές αθλητών.

Κυριακή 16/3/2014
08:00
Συγκέντρωση και προετοιμασία των αθλητών στο χώρο έναρξης του αγώνα.
09:00
Έναρξη αγώνα.
14:00
Λήξη αγώνα
16:30
Έναρξη διαδικασίας ζυγίσματος και απονομής επάθλων. Κλήρωση λαχειοφόρου.



Χρήσιμες πληροφορίες

Παράβολο συμμετοχής
Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 15 ευρώ ανά άτομο. Για τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του ΠΑΣΥΦΘΕΑ για το έτος 2014, το παράβολο ορίζεται στα 10 ευρώ ανά άτομο.

Χώρος διεξαγωγής ενημέρωσης
Κάτω αίθουσα Starbowl Αλυκές Ποταμού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με επιτροπή αγώνα
6973641351
6946837025

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα
Κεντρικό λιμεναρχείο Κέρκυρας: 2661365200



ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΑΡΘΡΟ 1
Προκήρυξη
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 16/3/2014 και ώρα 09:00 στη θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας και θα είναι ανοιχτών συμμετοχών για ομάδες των δύο αθλητών, αποτελούμενες από άτομα ηλικίας τουλάχιστον 16 ετών. Ο διαγωνισμός θα είναι κολυμπητός. Το υποβρύχιο ψάρεμα θα γίνεται με ελεύθερη κατάδυση και με τη χρήση ψαροτούφεκου. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής από τον διοργανωτή σύλλογο. Σε περίπτωση που διαγωνιζόμενος δεν μπορεί να συμμετέχει στην νέα ημερομηνία το καταβληθέν παράβολο συμμετοχής καταπίπτει υπέρ του διοργανωτή. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα επιστρέφεται.

ΑΡΘΡΟ 2
Τράπεζες Αγώνα
Η κύρια τράπεζα του αγώνα βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του Αρίλλα και ορίζεται από τα στίγματα Ν 39ο 42,49’  Ε 19ο 39,31’  και  Ν 39ο 45,22’  Ε 19ο 37,24’. Σημείο εκκίνησης είναι η παραλία του Αρίλλα. Ως εναλλακτική τράπεζα ορίζεται η θαλάσσια περιοχή του Αγ. Στέφανου Σινιών, που ορίζεται από τα στίγματα Ν 39ο 47,23’  Ε 19ο 56,98’  και Ν 39ο 44,60’  Ε 19ο 56,56’. H κύρια τράπεζα του αγώνα θα οριοθετηθεί με δύο (2) μεγάλες σημαδούρες στα άκρα. Οι διαγωνιζόμενοι απαγορεύεται να εξέλθουν των τραπεζών του αγώνα για οποιοδήποτε λόγο πλην ανωτέρας βίας ή επικίνδυνου περιστατικού. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει τα όρια της κάθε τράπεζας του αγώνα για έκτακτους λόγους.

ΑΡΘΡΟ 3
Τρόπος διεξαγωγής
1) Κάθε ομάδα υποχρεούται να φέρει ένα (1) πλωτό σημαντήρα με την προϋπόθεση ότι θα κινείται εντός των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων (50μ). Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια του αγώνα παρατηρηθεί παράβαση, την πρώτη φορά θα γίνεται επίπληξη ενώ τη δεύτερη η ομάδα θα ακυρώνεται.
2) Απαγορεύεται η χρήση υ/β φακού. Σε περίπτωση παράβασης η ομάδα ακυρώνεται.
3) Η επίσκεψη την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα στην τράπεζα απαγορεύεται να γίνει με ψαροτούφεκο. Αν διαπιστωθεί παράβαση, τότε η ομάδα ξεκινάει τον αγώνα με 5.000 βαθμούς ποινής.
4) Απαγορεύεται η χρήση ηλεκτροκίνητων ή μηχανοκίνητων σκούτερ.

ΑΡΘΡΟ 4
Υλικό
Οι αθλητές μπορούν να έχουν ένα ή περισσότερα ψαροτούφεκα τα οποία όμως πρέπει να οπλίζουν μόνο με την μυϊκή τους δύναμη. Αυτά μπορούν να είναι αεροβόλα, ελατηρίου ή με λάστιχα. Τα ψαροτούφεκα απαγορεύεται να είναι οπλισμένα έξω από τη θάλασσα. Επιτρέπονται ανταλλακτικές βέργες, δελφινιέρες, λάστιχα, πέδιλα, μάσκα, αναπνευστήρας, ζώνη βαρών, βάρη, μαχαίρι, προστατευτική στολή υγρού τύπου και σημαδούρα, η οποία να είναι ευδιάκριτη. Απαγορεύεται η τοποθέτηση οπλισμένου όπλου στον πλωτήρα.

ΑΡΘΡΟ 5
Γενικοί Κανονισμοί
1) Όταν ο ένας αθλητής της ομάδας καταδύεται, ο άλλος παραμένει στην επιφάνεια και τον παρακολουθεί καθ' όλη τη διάρκεια της κατάδυσης, έτοιμος να επέμβει αν χρειασθεί.
2) Επιτρέπεται να βρίσκονται και οι δύο κάτω από την επιφάνεια, σε εξαιρετική περίπτωση, μόνο πάνω από το ίδιο σημείο του βυθού, και όχι σε οριζόντια απόσταση μεταξύ τους.
3) Μέγιστη απόσταση στην επιφάνεια μεταξύ των δύο ατόμων της ομάδας ορίζονται τα δέκα (10) μέτρα.
4) Είναι υποχρεωτικός ο ένας πλωτήρας για κάθε ζευγάρι αθλητών και προαιρετικοί περισσότεροι πλωτήρες. Η σύνδεση του πλωτήρα γίνεται όπου κρίνει ο κάθε αθλητής ανά στιγμή (στη ζώνη, σε ποντιζόμενο βάρος, στο όπλο κ.λπ.). Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την τήρηση μέτρων ασφαλείας ανάλογων με την προσπάθειά τους στη θάλασσα.
5) Απαγορεύεται η από πριν τον αγώνα σήμανση σημείων της τράπεζας με σημαδούρες ή άλλα πλωτά ή βυθιζόμενα μέσα, ώστε να γίνεται ευχερέστερη η άμεση επισήμανσή τους, με ποινή αποκλεισμού από τη διοργάνωση.
6) Αθλητής που προσεβλήθη από υποξία ή άλλου είδους καταδυτικό ατύχημα δεν επιτρέπεται να συνεχίσει τον αγώνα. Το αποτέλεσμα της ομάδας θεωρείτε έγκυρο έως τη στιγμή που έλαβε χώρα το γεγονός.
7) Υβριστική συμπεριφορά ή αντίθετη με το αθλητικό πνεύμα προς τους συναθλητές, τους κριτές, τα μέλη της επιτροπής ή τον Αλυτάρχη επιφέρει αποκλεισμό του αθλητή και κατ’ επέκταση της ομάδας του.

ΑΡΘΡΟ 6
Πιστοποιητικά – Γενικές υποχρεώσεις αθλητών

Για τη συμμετοχή στον αγώνα απαιτείται η κατοχή και επίδειξη στην επιτροπή ατομικής άδειας ερασιτεχνικής αλιείας σε ισχύ καθώς και αθλητικό δελτίο ΕΟΥΔΑ υποβρυχίου αλιείας σε ισχύ ή πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που να πιστοποιεί τη δυνατότητα ενασχόλησης με το υ/β κυνήγι. Οι αθλητές για να συμμετέχουν στον αγώνα πρέπει επίσης υποχρεωτικά να υπογράψουν προς το διοργανωτή υπεύθυνη δήλωση, όπου θα αναφέρονται τα εξής: «διάβασα και αποδέχομαι τους κανονισμούς του διαγωνισμού. Εξετάστηκα πρόσφατα από ιατρό και είμαι ικανός να αθληθώ, γνωρίζω τους όποιους κινδύνους εμπεριέχει η δραστηριότητα του υποβρύχιου κυνηγιού και είμαι ατομικά και μόνο υπεύθυνος για κάθε ατύχημα που ενδεχομένως συμβεί κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού». Όλα τα παραπάνω πιστοποιητικά συγκεντρώνονται και επιδεικνύονται κατά την εγγραφή των ομάδων. Οι ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει επιπρόσθετα να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ρητά ότι επιτρέπει στο παιδί του να συμμετέχει στην διοργάνωση και θα απαλλάσσει την επιτροπή από κάθε ευθύνη σε περίπτωση ατυχούς περιστατικού.
Η εγγραφή των ομάδων γίνεται την ημέρα πριν τον αγώνα σε χώρο και χρόνο που ανακοινώνεται από τον διοργανωτή με προσκόμιση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών και καταβολή του αντίστοιχου παραβόλου. Κατά την εγγραφή παραδίδετε στην ομάδα καρτελάκι με τον αριθμό της, το οποίο με δική της ευθύνη πρέπει κατά την διεξαγωγή του αγώνα να βρίσκετε τοποθετημένο επί της σημαδούρας και θα επιστραφεί στην επιτροπή μαζί με τα αλιεύματα.
Οι αθλητές οφείλουν να βρίσκονται στην περιοχή εκκίνησης τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα εκκίνησης. Επίσης με δική τους ευθύνη οφείλουν να είναι έτοιμοι πριν την προαναφερθείσα ώρα έναρξης.
Οι αθλητές οφείλουν να γνωρίζουν το περιεχόμενο του παρόντος κανονισμού.

ΑΡΘΡΟ 7
Διάρκεια
Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια πέντε (5) ώρες. Μπορεί να διακοπεί για λόγους ανωτέρας βίας ή ασφαλείας από τον Αλυτάρχη και μόνο. Κατά τη διάρκεια του οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να αναπαύονται κατά βούληση. Αρμόδιος για την τήρηση της ώρας ενάρξεως και λήξεως είναι ο αλυτάρχης ο οποίος την αναγγέλλει με ηχητικό σήμα ή αν το κρίνει απαραίτητο και με φωτεινό σήμα. Πριν την έναρξη πρέπει όλοι να συγχρονίσουν τα ρολόγια τους. Μετά τη λήξη του αγώνα οι ομάδες συγκεντρώνονται στο σημείο έναρξης του αγώνα όπου και παραδίδουν όλα τα αλιεύματά τους για να σφραγιστούν μέχρι τη διαδικασία του ζυγίσματος.

ΑΡΘΡΟ 8
Μέτρα Ασφαλείας
Ο γιατρός του διαγωνισμού βρίσκεται σε σκάφος της επιτροπής και έχει ειδικό εξοπλισμό για πρώτες βοήθειες σε θύμα υποξίας ή επικείμενου πνιγμού.

ΑΡΘΡΟ 9
Αλυτάρχης και Επιτροπή
Ο Αλυτάρχης και τα άτομα της Επιτροπής, είναι οι υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού και της τήρησης των κανονισμών. Είναι οι πρώτοι αρμόδιοι για οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να παρθεί σε όλη την διαδικασία. Οι αποφάσεις τους είναι ισχυρές και δεν επιδέχονται μετατροπής ή ενστάσεως. Σε αυτούς και μόνον, δίνουν αναφορά τα σκάφη εποπτείας και ασφαλείας και με αυτούς και μόνο έρχεται σε συνεννόηση το σκάφος του Λιμενικού Σώματος (εφόσον υπάρχει). Αποφασίζουν δε άμεσα και τελεσίδικα για τυχών απρόοπτα ζητήματα που θα προκύψουν και δεν καθορίζονται στο παρόν.

ΑΡΘΡΟ 10
Φωτογράφοι – Δημοσιογράφοι
1) Στον αγώνα δύναται να υπάρχουν εκτός των δημοσιογράφων του ειδικού τύπου και οπερατέρ που θα βιντεοσκοπούν τις προσπάθειες των ψαροκυνηγών.
2) Τα σκάφη με τους δημοσιογράφους μπορούν να κινούνται ελεύθερα στην τράπεζα του αγώνα.
3) Οι εκπρόσωποι του τύπου απαγορεύεται να έχουν στα σκάφη τους ψαροτούφεκα ή αναπνευστική συσκευή.
4) Όσοι από τους εκπροσώπους του τύπου παρεμποδίζουν τους αθλητές ή την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων αποβάλλονται με εντολή του αλυτάρχη.
5) Οι φωτογράφοι και οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπεται να παρενοχλούν τους αθλητές είτε με το θόρυβο που προκαλεί η εξωλέμβια μηχανή, είτε φωτογραφίζοντάς τους την ώρα του αγώνα. Οι δημοσιογράφοι πλησιάζουν αργά μόνο την ομάδα, όπου αφού αρχικά ερωτηθούν οι αθλητές, αυτοί μπορεί να δώσουν άδεια προσέγγισης στους δημοσιογράφους για φωτογράφηση κλπ.

ΑΡΘΡΟ 11
Βαθμολογία Αλιευμάτων – Αλιεύματα
Οι βαθμολογίες των ομάδων προκύπτουν κατά τον εξής τρόπο:
1) Άθροισμα των αντίστοιχων βαθμών ανά γραμμάριο κάθε έγκυρου αλιεύματος, ανάλογα με την κατηγόρια που αυτό ανήκει. Επιπλέον υπολογίζεται οποιοδήποτε πιθανό πριμ ή / και αφαιρείται κάθε πιθανή ποινή.
2) Το ελάχιστο βαθμολογίσιμο βάρος αλιεύματος είναι τα 300 γραμμάρια, εκτός των ειδών που προβλέπεται διαφορετικό.
3) Το μέγιστο βαθμολογίσιμο βάρος αλιεύματος είναι τα 10 κιλά.
4) Ελάχιστο βάρος ροφού τα 3 κιλά, της σφυρίδας 2,5 kg και της πίγγας, στήρας, και σφυριδόβλαχου τα 2 κιλά, του μαγιάτικου τα 2 κιλά. Το ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο για συναγρίδες και φαγκριά είναι τα 1.000 γρ.
5) Απαγορεύεται να αλιευθούν άλλα είδη εκτός από ψάρια, όπως αυτά κατατάσσονται στο σχετικό πίνακα. Απαγορεύονται επίσης τα μαλάκια, τα οστρακόδερμα οι πεσκανδρίτσες, οι δράκαινες, τα σελάχια, οι τόνοι, τα φεγγαρόψαρα, και τα καρχαριοειδή. Η ποινή για κάθε σύλληψη απαγορευμένου είδους είναι 5.000 βαθμοί ανά σύλληψη.
6) Το πριμ για αλιεύματα που ανήκουν σε πέντε (5) διαφορετικά είδη είναι +10% επί της βαθμολογίας της ομάδας. Για έξι (6) διαφορετικά είδη +12%, για επτά (7) +14%, για οκτώ (8) +16%, για εννιά (9) +18% και για δέκα (10) +20% επί της βαθμολογίας της ομάδας.
7) Κάθε ομάδα δεν επιτρέπεται να συλλάβει παραπάνω από δύο (2) ψάρια της κατηγορίας Α. Επίσης δεν μπορεί να συλλάβει περισσότερα των δυο (2) ψαριών από το είδος των χειλούδων (Labridae). Τα τελευταία (λάμπαινες, χειλούδες, πετριοί, πιτσιλωτές κτλ) θεωρούνται όλα ως ένα είδος. Κάθε ομάδα μπορεί να συλλάβει έως δυο (2) συνολικά σμέρνες ή μουγγριά, με ελάχιστο βάρος 1,5kg τα οποία βαθμολογούνται με 500 βαθμούς ανεξάρτητα από το μέγεθος τους και δεν δικαιούνται κανένα πριμ. Ο μέγιστος αριθμός αλιευμάτων που μπορεί να συλλάβει η κάθε ομάδα δεν μπορεί να είναι περισσότερα από δέκα (10) συνολικά.
8) Για κάθε αλίευμα που θα ζυγίζει λιγότερο από το μισό του ελάχιστου επιτρεπόμενου βάρους θα αντιστοιχεί ποινή 500 βαθμών. Στην περίπτωση των ψαριών της κατηγορίας Α η ποινή είναι 2.000 βαθμοί.
9) Το πριμ για κανένα άκυρο αλίευμα είναι +10% επί της βαθμολογίας της ομάδας. Προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενός τουλάχιστον έγκυρου αλιεύματος. Το παρόν πριμ υπολογίζετε πρώτο και στη συνέχεια ενδεχομένως υπολογίζετε και αυτό των διαφορετικών ειδών. Οι ποινές αφαιρούνται αφού πρώτα υπολογιστούν όλα τα πριμ.
10) Το σύνολο των βαθμών δίνει την τελική βαθμολογία της κάθε ομάδας. Νικήτρια είναι η ομάδα που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων, νικήτρια στην σειρά αναδεικνύεται η ομάδα που έχει τα περισσότερα μεγαλύτερα αλιεύματα.
11) Όλα τα αλιεύματα παραδίδονται στην επιτροπή. Απαγορεύεται η απόρριψη ή η απόκρυψη αλιευμάτων. Μη συμμόρφωση επισύρει αποκλεισμό από τη διοργάνωση.
12) Σε περίπτωση αλίευσης παραπάνω ατόμων από το επιτρεπόμενο όριο (συνολικό και κατά είδος / κατηγορία), δε θα καταμετρώνται τα μεγαλύτερα από το σύνολο των αλιευμάτων. Απαγορεύεται η απόρριψη χτυπημένων αλιευμάτων και η ανταλλαγή μεταξύ των ομάδων με ποινή αποκλεισμού.
13) Για τη διάθεση των αλιευμάτων αποφασίζει το Δ.Σ. του διοργανωτή σε πιθανή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της περιοχής πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 12
Πίνακας Αλιευμάτων
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ
Ροφός
Συναγρίδα
Σαργός
Χειλούδα
Στήρα
Φαγκρί
Σηκιός
Μελανούρι
Πίγγα
Τσιπούρα
Ούγενα
Κακαρέλος
Σφυρίδα
Γκρανιός
Λαβράκι
Σκάρος
Σφυριδόβλαχο
Μυλοκόπι
Μουρμούρα
Κέφαλος
Βλάχος

Μαγιάτικο
Σάλπα


Λούτσος
Σκοπριός


Γοφάρι
Μπαρμπούνι


Λίτσα
Κοτσομούρα


Καραγκίδα
Σαλούβαρδος


Σκαθάρι
Παλαμίδα



Ρίκι



Κοκκάλι



Κυνηγός



Γουρουνόψαρο



Σπάρος

Κατηγορία Α: 2 βαθμοί ανά γραμμάριο.
Κατηγορία Β: 3 βαθμοί ανά γραμμάριο.
Κατηγορία Γ: 2 βαθμοί ανά γραμμάριο.
Κατηγορία Δ: 1 βαθμός ανά γραμμάριο.

ΑΡΘΡΟ 13
Επιτροπή Αγώνα και Ενστάσεων
Η Επιτροπή αυτή σαν σκοπό έχει να κατατάξει τις ομάδες σύμφωνα με την βαθμολογία τους (είναι παρούσα κατά την διάρκεια της ζύγισης και υπεύθυνη) να κρίνει και να αποφασίσει για τυχόν ενστάσεις. Η επιτροπή του αγώνα είναι μέχρι πενταμελής και την αποτελούν ο Αλυτάρχης ως πρόεδρος και τουλάχιστον δύο (2) μέλη του Δ.Σ. του διοργανωτή συλλόγου.

ΑΡΘΡΟ 14
Ενστάσεις
Οι ενστάσεις γίνονται προς τον Αλυτάρχη γραπτώς μέχρι και είκοσι λεπτά (20') πριν την έναρξη του ζυγίσματος, όταν η ένσταση αφορά το αγωνιστικό μέρος, και είκοσι λεπτά (20') μετά την λήξη του ζυγίσματος των αλιευμάτων, όταν αυτή αφορά το ζύγισμα και συνοδεύονται με χρηματικό παράβολο 50 € , που επιστρέφεται στην ενιστάμενη ομάδα σε περίπτωση δικαίωσης, αλλιώς καταπίπτει υπέρ του διοργανωτή.

ΑΡΘΡΟ 15
Ποινές
1) Απαγορεύεται η χρήση χημικών ουσιών ή χόρτων (φλόμος) κατά τη διάρκεια του αγώνα με ποινή ακύρωσης.
2) Μία ομάδα ακυρώνεται και αποκλείεται τελείως από τον αγώνα, εφ' όσον ψάρι ή ψάρια τους: α) Κριθούν από την πλειοψηφία της επιτροπής αγώνα ως αλλοιωμένα, δηλαδή με σαφέστατες ενδείξεις αλλοίωσης όπως: άσπρα ή λίγο ροζ βράγχια, έντονη μυρωδιά αποσύνθεσης, απουσία ορατής αιμάτωσης στο κρέας κ.λπ., ή β) Κριθεί ότι δόλια τους προστέθηκε βάρος όπως με μολύβια, πέτρες, ψάρια κ.λπ.
3) Ομάδα που θα βρεθεί εκτός των ορίων της τράπεζας του αγώνα, ακυρώνεται.
4) Απαγορεύεται στη διάρκεια του αγώνα ένας αθλητής, μέσα στο νερό, να κρατηθεί απ' ευθείας ή με σχοινί από σκάφος που κινείται. Η παραβίαση της απαγόρευσης αυτής επιφέρει ποινή ακύρωσης.
5) Απαγορεύεται η ανταλλαγή αλιευμάτων καθώς και οποιαδήποτε συνεργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ των ομάδων, με ποινή ακύρωσης από τον αγώνα. Εξαίρεση στο δεύτερο σκέλος αποτελεί η παροχή βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για περιστατικό που δεν σχετίζεται ευθέως με την αλιεία.
6) Ομάδα η οποία δεν βρίσκεται στα σημεία τερματισμού, κατά την ώρα λήξης του αγώνα, τιμωρείται με αφαίρεση 1.000 βαθμών. Όποια ομάδα δεν βρίσκεται σε σημείο τερματισμού δέκα λεπτά (10') μετά τη λήξη του διαγωνισμού, ακυρώνεται.
7) Η απόφαση της Επιτροπής Αγώνα επί των ποινών, των ενστάσεων και στη συνέχεια επί των αποτελεσμάτων είναι τελεσίδικη και καμία άλλη προσφυγή δεν μπορεί να γίνει.
8) Σε περίπτωση που τοποθετηθεί οπλισμένο ψαροτούφεκο επί του πλωτήρα προβλέπεται ποινή 500 βαθμών.

ΑΡΘΡΟ 16
Ευθύνες
Ο διοργανωτής σύλλογος, ο Αλυτάρχης καθώς και τα μέλη της Επιτροπής ουδεμία ευθύνη έχουν για φθορές που ενδεχομένως συμβούν στο υλικό των διαγωνιζομένων ή οποιασδήποτε φύσεως ατύχημα ήθελε συμβεί στους αθλητές ή τους συμμετέχοντες στους αγώνες. Καθώς οι δηλώσαντες συμμετοχή αναγνωρίζουν και αναλαμβάνουν όλους τους κινδύνους που περικλείει κάθε αθλητική εκδήλωση και ιδιαίτερα αυτές που έχουν σχέση με την υποβρύχια δραστηριότητα. Με την δήλωση συμμετοχής και την καταβολή του παραβόλου οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό.

ΑΡΘΡΟ 17
Έπαθλα
Θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια στις τρεις πρώτες ομάδες με βάση την βαθμολογία που θα αποκομίσουν καθώς και στην ομάδα με το μεγαλύτερο ψάρι. Η τελετή απονομής θα διεξαχθεί αμέσως μετά το ζύγισμα και την έκδοση των αποτελεσμάτων.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΦΘΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: